Aurelia Vișinescu

Aurelia Vișinescu

Aurelia Vișinescu

Aurelia Vișinescu
Domeniile Săhăteni, România

Aurelia Vișinescu este cea mai cunoscută femeie oenolog din România, producând în crama Domeniile Săhăteni vinuri speciale, cu personalitate. Ȋndrăgostită dintotdeauna de natura și atrasă inițial de arhitectura peisageră, în ultimii ani ai Facultății de Horticultură, Aurelia Vișinescu alege să studieze oenologia, fiind fascinată de știința din spatele licorii lui Bachus.

Urmându-și pasiunea pentru vin, roadele muncii sale nu s-au lasat așteptate, acestea concretizandu-se în propria podgorie și cramă, înființate cu sprijinul și la îndemnul asociatului său, Steve Cacenco. De fiecare dată când este întrebată cum e sa fie o femeie de succes prezentă într-un domeniu dominat de bărbați, Aurelia are un singur răspuns:

„Ȋntr-o lume guvernată după regulile profesionismului nu există femei sau bărbați, există doar specialiști!”

Aurelia Vișinescu continuă să investească în crama de la Săhăteni, unde mai mult de 8 mil. € au fost alocați modernizarea cramei, tehnologie, replatantarea viei, atenția îndreptandu-se acum către dezvoltarea turismului în zonă. Cele 82 de ha ale companiei sunt situate în satele Săhăteni, Năeni și Fintesti, întinzându-se de la bază dealurilor unde sunt cultivate soiurile albe și Pinot Noir pană pe vârfuri, unde cultivăm soiurile de struguri roșii care se culeg târziu, beneficiind de expunere pe partea de sud. Aurelia și-a propus să facă vinuri care să reflecte în primul rând terroirul, sufletul locului cât și caracterul de soi.