Cezar Ioan

Cezar Ioan

Cezar Ioan

Cezar Ioan
Publisher al revistei Vinul.Ro

A început să scrie despre vin în 2002, fondând “Connaisseur” – o broșură de 16 pagini A4 care se distribuia gratuit împreună cu un ziar generalist – ZIUA.

Din 2005, a fondat website-ul Vinul.Ro și, trei ani mai târziu, revista tipărită cu același nume. Tot din 2005 a inițiat și “Revoluția Pleșcoi”, o mișcare culturală și comercială de promovare a produselor alimentare tradiționale.

Din 2009, a organizat și concursul independent de vinuri “Premiile de excelență Vinul.ro”, menit să identifice și să promoveze cramele ambițioase și cu rezultate calitative de excepție. !n 2018 am reușit să anunțăm aceste Premii prin intermediul unui volum bilingv – “Winelovers Guide into Romanian Treasures”, care a fost urmat în 2019 de un altul – “Foodlovers Guide into Romanian Treasures”.

De-a lungul anilor a fost implicat în publicarea mai multor ediții ale volumului Ghidul Vinul.ro, a ajutat la apariția cărții Povestiri cârciumărești, de Alina Oana Matei și Sergiu Nedelea și a contribuit la numeroase alte publicații, scriind despre vin și gastronomie (România liberă, Business Magazin, Money Express, Ghidul Gault & Millau șamd).

A sprijinit, în calitate de partener media, aproape toate evenimentele majore legate de vin din România și a organizat numeroase campanii de promovare a culturii vinului (Primăvara în rose, Vara în alb, Toamna în roșu, Cercul de Fetească, Zilele Vinul.ro, Vin la mare etc) și numeroase evenimente de lansare de produse, degustări educative, conferințe.